Multifruit Kruimeltaart

21 april, 2013 – De vorige taart is alweer even geleden. Dat heeft een goede reden… Ik ben namelijk zwanger! De afgelopen weken had ik geen lust voor zoetigheid, maar nu gaat het een stuk beter en ben ik weer aan het bakken geslagen. Deze multifruit-taart smaakt lekker fris, een leuke variatie op het bekende recept!

DSCN0020

Ingrediënten:

  • Mix voor kruimeldeeg
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 150 gram bosbessen
  • Suiker en kaneel naar smaak

Het deeg heb ik gemaakt van een kruimeldeegmix met daarbij 100 gram boter en een ei. Je kunt natuurlijk ook je eigen deegrecept gebruiken. Zorg in ieder geval dat je ongeveer 500 gram deeg hebt.

Hou 1/3 van het deeg apart en leeg dit in de koelkast. Met de overige 2/3 bekleed je de bodem en zijkant van een springvorm van 24 cm doorsnede. Strooi wat paneermeel over de bedekte bodem om fruitvocht op te vangen tijdens het bakken.

Dan het multifruit: schil een flinke appel en een peer en snij ze in blokjes. Besprenkel met wat citroensap. Doe er 150 gram bosbessen bij (eventueel uit de diepvries). Voeg nog naar smaak suiker en kaneel toe. Schep het fruitmengsel in de springvorm.

Pak het overige deeg uit de koelkast. Het lijkt weinig, maar dit is echt genoeg om de bovenkant van de taart te bedekken. Knijp steeds kleine stukjes deeg fijn tussen je vingers, zodat het als het ware vlokken deeg worden. Bedenk hiermee het fruit.

Zet de taart 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden (180 als je een heteluchtoven hebt). Snij direct daarna de randjes van de taart los van de springvorm, en laat nog een uur staan om af te koelen. Hierna kun je de springvorm verwijderen en de taart serveren! Maak de taart extra mooi met wat poedersuiker, en maak ‘m extra lekker met wat slagroom. Eet smakelijk!

Bestrooid met poedersuiker wordt de taart extra mooi

Bestrooid met poedersuiker wordt de taart extra mooi

Ziet er feestelijk uit door de bosbessen!

Ziet er feestelijk uit door de bosbessen!

 

Plaats een reactie