Zweedse Appelbiscuit

08 november, 2011 – Een recept dat ik op een bijzondere manier verkreeg: via de post!

Appelbiscuit

Frisch aus dem Ofen

Twee maanden geleden ben ik begonnen met postcrossing: een project waarbij je naar willekeurige mensen in willekeurige landen een kaart stuurt, waarna je er zelf ook één ontvangt. Heel simpel, maar wel héél leuk als er weer zo’n kaart op de mat ligt. Nu kreeg ik laatst een kaart uit Duitsland, met bijgesloten een recept (kaart en recept zaten in een envelop). Misschien leest Melanie dit wel. In dat geval: vielen Dank für das Rezept!

Appelbiscuit

Sieht herrlich aus!

De foto’s hebben je misschien al overtuigd om zelf aan deze biscuit te beginnen, dus hierbij het recept. Roer 150 gram suiker, 4 eieren, en de schil van een halve citroen schuimig (eventueel met een mixer). Verhit daarna 80 ml melk in een pan, en laat daarin 80 gram boter smelten (in blokjes, dan gaat het lekker snel). Voeg dit bij het eiermengsel en roer weer goed door. Dan de droogjes: 160 gram bloem, een half zakje bakpoeder (8 gram) en 40 gram maïzena. Goed mengen en bij de natjes doen.

Vet een vorm van 24 cm in (een vierkante bakplaat zou hier ideaal zijn, maar die heb ik niet), en giet het deeg erin. Snij twee grote geschilde appels in blokjes en verdeel die over de vorm. Klein beetje aandrukken. 30 tot 35 minuten in de oven, en fertig! Bestrooi naar wens met kaneel/poedersuiker. Herrlich!

Appelbiscuit

Guten Appetit!

Advertenties

2 reacties

  1. Tea said,

    5 juni, 2013 bij 6:14 am

    ziet er heerlijk uit. Hoellang moet de cake in de oven?
    ik heb het recept van de citroencake uitgeprobeerd en deze was heerlijk luchtig.

    • prinsesjeanouschka said,

      5 juni, 2013 bij 6:41 am

      Bedankt Voor je bericht, Tea! In het recept staat beschreven dat ik de cake 30 tot 35 minuten in de oven heb gedaan. De oven mag op 180 graden. Succes en eet smakelijk! 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: