Feestelijke Kwarktaart

31 januari, 2010 – Een feestelijk recept van Dr Oetker!

Voor de cake heb ik Home Made halfvolle cakemix gebruikt. Je hoeft enkel water toe te voegen en even te mixen! Toen de mix in een ronde taartvorm gegoten en op 150 graden ongeveer 50 minuten in de oven gezet. Hou de cake goed in de gaten!

Laat de cake afkoelen en verwijder de springvorm. Snij de cake horizontaal in tweeën. Doe dit voorzichtig! Maak eerst rondom een kleine insnede, en werk daarna naar het midden toe.

Terwijl de cake verder afkoelt, maak je de kwarktaart van Dr Oetker. De bodem hebben we niet nodig. Voeg 400 ml water toe aan de taartmix, roer goed, en doe er daarna 500 (magere) kwark bij en 250 ml slagroom. Mix goed door. (N.B. Ik heb de aardbei versie gebruikt, maar elke andere smaak kan ook. Let even op welke ingrediënten je dan moet toevoegen)

Zet nu één van de lagen cake op een plat bord. Zet de rand van de springvorm er omheen. De cake is wat kleiner dan de springvorm, probeer de cake in het midden te houden. Giet de helft van de kwarktaart er bovenop. Leg dan de andere cakehelft neer, en giet de helft van het overgebleven kwark erop.

Omdat de cake kleiner was dan de springvorm, komt het kwark automatisch ook langs de randen van de cake. Met de overgebleven kwark kun je straks de randen nog bijwerken. Laat de taart eerst een uur in de koelkast opstijven. Hou de overgebleven kwark zacht door het in een pan met lauw water te zetten en af en toe te roeren.

Na een uur haal je de springvormrand voorzichtig weg. Smeer met een mes de overige kwark langs de randen en eventueel op de bovenkant om die ook mooi egaal te krijgen. Laat de taart wederom een uurtje opstijven.

Je kunt in de tussentijd wat jam opwarmen en zeven. Ook kun je alvast wat slagroom kloppen en versiersels van gesmolten chocolade maken. Doe dit op bakpapier en leg het in de vriezer. Binnen een paar minuten zijn je versiersels al hard.

Nu de taart afmaken: smeer de jam uit over de bovenkant, laat een rand aan de buitenkant open, en spuit daar wat toefjes slagroom. Leg de chocolade slierten over de jam.

Wouw, wat een werk, maar wat een leuk resultaat!

Advertenties

2 reacties

 1. sabrina said,

  13 februari, 2012 bij 8:55 am

  Leuk bedacht! deze ga ik een keer proberen.
  Dankjewel voor de uitleg

  • prinsesjeanouschka said,

   13 februari, 2012 bij 9:42 am

   Een beetje van jezelf, en een beetje van Dr. Oetker 😉
   Bedankt voor je berichtje!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: