Bakmaterialen

Op deze pagina toon ik een aantal van de materialen die ik regelmatig gebruik en die handig zijn om aan te schaffen. Ook zal ik wat tips vermelden die ik ben tegengekomen en die mij geholpen hebben. Een klein naslagwerkje dus!

Meten en wegen

Wat is een cup? Hoe reken je cups om naar gram, en andersom? Kun je een eetlepel precies afmeten? Op deze pagina vind je de materialen en tips voor de eerste stap van elk recept: hoeveelheden afwegen!

Mixen en roeren

Moet ik altijd een elektrische handmixer gebruiken? Hoe krijg ik boter luchtig geklopt? Waarom worden mijn muffins niet mooi hoog? Allemaal zaken die te maken hebben met het mengen van ingrediënten.

Bakvormen

Kan ik beter een springvorm of een taartschaal gebruiken? Als ik bakpapier gebruik, moet ik de vorm dan ook nog invetten? Wat is het voordeel van siliconen-vormen? Kookwinkels liggen vol met bakvormen! Op deze pagina geef ik aan welke vormen ik gebruik, met voorbeelden van recepten.

Versieren

Eén van de leukste stappen van het bakken: versieringen aanbrengen! Op deze pagina vind je voorbeelden van materialen die je daarvoor kan gebruiken en winkels & merken die versiersels verkopen.

Presenteren

Als je baksel klaar is, kan het nog enorm verschil maken hoe je het resultaat presenteert. Iedereen vindt het leuk om nieuwe bordjes, kopjes, vorkjes, servetten en schalen te kopen. Ik dus ook! Op deze pagina een aantal presentatietips en links naar nuttige (web)winkels.

Advertenties