Bananenbrood

April 2019 – Een lekker en verantwoord tussendoortje, dit smakelijke bananenbrood!

Ik was specifiek op zoek naar een recept zonder zuivel, en deze viel goed in de smaak! Het recept is van ilovehealth, zie hier.

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 50 gram ontpitte dadels, in kleine stukjes gesneden
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten naar keuze (ik heb pecannoten en pistachenoten gebruikt)
  • Zout

Bereiden

  • Doe de bananen en dadels (in kleine stukjes!) in een hoge kom en maak ze samen fijn met een staafmixer.
  • Klop in een andere kom de eieren luchtig met een (elektrische) garde. Doe hier het bananenmengsel bij en roer goed.
  • Maal de havermout fijn in de keuken machine en doe dit samen met een snuf zout, het amandelmeel en de bakpoeder bij het natte deeg.
  • Roer als laatste de noten door het beslag (eventueel gehakt). Giet het beslag in een cakevorm en bak 45 minuten op 175 graden.

Lekker bij de thee en ook heel geschikt om in plakjes in te vriezen, zodat je steeds een portie mee kunt nemen naar je werk.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s