Spinaziebloem

15 december, 2014 – Een perfect bijgerecht voor het kerstdiner! Deze variatie op een hartige taart is makkelijker te maken dan je denkt, en gaat je ongetwijfeld veel bewonderende blikken opleveren.

spinaziebloem

Het recept komt uit het Boodschappen-magazine van de Plus. Hieronder heb ik een foto toegevoegd van de ingrediënten en de werkwijze. De uitleg is denk ik duidelijk genoeg om mee aan de slag te gaan; ter aanvulling hierbij nog enkele tips.

  • Je kunt spinazie uit de diepvries gebruiken; warm de spinazie in dat geval langzaam op in een pan, en druk het vocht er goed uit na ontdooien, bijvoorbeeld in een zeef.
  • De lap bladerdeeg die je over de spinazie heen legt, moet je wat groter rollen dan de onderste lap (waarop de spinazie ligt). Om de spinazie totaal te bedekken heb je namelijk wat meer ‘oppervlakte’ nodig.
  • De laatste stap is het snijden van de ‘bloemblaadjes’. Dit gaat makkelijker als je de quiche eerst even in de koelkast zet, waardoor het bladerdeeg wat steviger wordt.

Hopelijk gaat het zo helemaal lukken! Het resultaat mag er zeker zijn!

recept spinaziebloem

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s