Peer-Framboos-Taartjes

27 april, 2014 – Heerlijk frisse taartjes met seizoensfruit.

framboostaartje

Het recept is afkomstig uit de Boodschappen van supermarktketen Plus. Het is niet teveel werk en leuk om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick.

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg (voor 6 croissantjes)
  • 1 peer
  • 1/2 doosje frambozen
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram suiker
  • Amandelschaafsel (optioneel)

Bereiden

Vet 6 kleine taartvormpjes in. Open het blik croissantdeeg en snijd 6 vierkanten of 6 rondjes (net wat je leuk vindt) zodat ze iets groter zijn dat de vormpjes. Leg het deeg in de vormpjes en laat het een beetje over de randen hangen.

Maak dan de banketbakkersroom. Breng de melk met het merg uit het vanillestokje aan de kook. Roer in een ander kommetje de eidooiers met de suiker tot een romig mengsel en voeg daarna de bloem toe. Als de melk kookt doe je eerst een paar lepels bij het eimengsel. Giet dan alle melk bij de eieren en roer goed door. Zet dit weer op het vuur en breng aan de kook. Laat het goed doorkoken zodat de bloem gaart. Het wordt al snel dikker, laat het even pruttelen.

(Eventueel kun je de banketbakkersroom al een dag van tevoren maken. Giet het dan in een schaal en dek af met plastic folie. Zet het in de koelkast.)

Vul de vormpjes met de banketbakkersroom. Bestrijk de randen van het deeg met wat ei of melk voor een mooie glans. Bak de gevulde vormpjes in de oven ongeveer 15 tot 20 minuten op 180 graden. Laat daarna afkoelen.

Snij de peer in partjes. Leg deze samen met de frambozen in de vormpjes. Strooi er eventueel nog wat amandelschaafsel overheen. Voor een extra lekker effect rooster je de amandelschaafsel eerst nog kort in een koekenpan.

Eet smakelijk!

taartjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s