Workshop taart decoreren bij TaarTuria

28 september, 2012 – Met mijn kookclubje een workshop gevolgd bij TaarTuria. Een gezellige avond met een mooi resultaat!

taarturia

Op deze avond startten we met een stuk kapsel (taart), die in 3 stukken werd gesneden met een taartzaag. Vervolgens vullen, besmeren met botercreme, en bekleden met fondant. Daarna kon je je fantasie de vrije loop laten en de taart versieren.

Zagen van de taart

Taart vullen

De workshop werd gegeven in een oude boerderij, het was een erg gezellige ruimte. Er werd vooraf een instructie gegeven en daarna liep de workshopleidster rond. Het was zeer geschikt voor beginners en het ging dan ook alleen om basisbewerkingen.

Besmeren met botercreme

Creatief met fondant

Wij hadden deze workshop geregeld via een actie van Groupon. De oorspronkelijke prijs zou ik er misschien niet voor hebben betaald; er werd bijvoorbeeld niets verteld over hygiëne, er was niet erg veel gereedschap beschikbaar, en drankjes en hapjes waren niet aanwezig (drankjes eventueel tegen betaling). (UPDATE: TaarTuria zelf geeft aan dat de invulling van de workshops enigszins veranderd is door de drukte veroorzaakt door de Groupon actie.)

Toch hebben we een leuke avond gehad en ging iedereen naar huis met een mooie taart! Op de website van TaarTuria kun je taarten bestellen, aanmelden voor workshops, en voorbeelden van projecten zien.

De resultaten!

Mijn eigen boom/bloementaart

Advertenties

2 reacties

 1. Turia said,

  3 oktober, 2012 bij 7:57 am

  Dag Anouschka…bij toeval kwam ik op deze leuke site van jou terecht. Je hebt een heel geanimeerd verslag geschreven van deze avond. Graag wil ik er ook even op reageren.

  Zoals je ook al beschrijft, hebben jullie de voucher voor een workshop basistaart decoreren, via Groupon gekocht. Normaal gesproken geven wij workshops aan 6 t.m. 8 personen. Nu had deze Grouponactie zoveel succes, dat wij met veel grotere groepen moesten gaan werken.

  Dit is de reden dat bijv. niet iedereen een eigen taartzaag had (de belangrijkste gereedschappen waren wel voor iedereen aanwezig). Normaal gesproken bakken wij zelf onze kapsels (de kale taart) en meestal bakken wij dan ronde kapsels, en dan worden deze ook behoorlijk hoog, als ze uit de oven komen.

  Zoals al gezegd was deze actie behoorlijk succesvol en door het grote aantal deelnemers per avond, was het voor ons niet meer mogelijk om zelf de kapsels te bakken, daarom hebben wij deze bij de warme bakker Verkerk in Utrecht besteld. Deze kapsels zijn vierkant en lager dan onze “normale” kapsels. Zie het verschil bij de foto’s op mijn site.

  Wij vonden het erg leuk om deze workshops te geven, en hebben geprobeerd om mensen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven, vandaar dat we ook steeds met 2 of 3 begeleiders werkten. Fijn dat jullie ook een leuke avond hebben gehad, groet Turia

  • prinsesjeanouschka said,

   3 oktober, 2012 bij 8:29 am

   Beste Turia, wat leuk dat je op mijn blog terecht gekomen bent. Ik heb je reactie verwerkt in mijn berichtgeving. We hebben inderdaad een leuke avond gehad, de begeleiders waren bekwaam en ik vind dan ook dat we hebben gekregen wat je mocht verwachten van de Groupon actie. Heel veel succes met de workshops en wellicht tot een volgende keer!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: