Worteltjestaart

26 augustus, 2012 – Een machtig lekkere worteltjestaart!

wortel

Het recept is van Rudolph, zie hier voor instructies en (als je een 24Kitchen account hebt) een video. Zoals wel vaker is de video anders dan het recept, dus ik zou wel aanraden om de video te bekijken.

Begin met de… wortels! Snij 250 gram wortels in grove stukken en maal deze in een keukenmachine fijn. Doe hetzelfde voor 250 gram hazelnoten of amandelen (ik heb een mix gebruikt; 125 gram ieder). Zet samen even apart.

Splits 5 eieren. Klop de dooiers met 125 gram suiker tot een romig mengsel. Klop de eiwitten met 125 gram suiker tot een stevig schuim. Voeg aan de dooiers de wortels en nootjes toe. Roer er daarna 80 gram zelfrijzend bakmeel en een snufje zout doorheen. Schep nu steeds een beetje eiwitschuim erbij, totdat je een licht en luchtig beslag hebt. Doe dit in een ingevette springvorm van 24 cm en zet 45 minuten in de oven op 180 graden.

Laat de taart afkoelen. Verwarm in een pannetje 2 eetlepels abrikozenjam met een beetje water, tot je een abrikozensiroop hebt. Smeer hier de taart mee in (het makkelijkst gaat dat met een kwast), zodat een isolatie-laagje is gemaakt voor het glazuur. Als je wilt, kun je wat nootjes aan de zijkant van de taart plakken.

Dan het glazuur. Splits een ei. Klop het eiwit met 125 gram poedersuiker tot een stevig glazuur. Als je naast de bovenkant, ook de zijkanten wilt bedekken met glazuur, kun je de hoeveelheid misschien beter verdubbelen. Zo niet, heb je hieraan precies genoeg om de bovenkant royaal te besmeren. Als kers op de taart (nou ja, als wortel) kun je nog stukjes wortel koken en deze op de taart leggen. Kook de wortels 3 minuten. Haal ze door de abrikozensiroop en daarna door wat suiker. Staat mooi als versiering! De groene steeltjes heb ik van marsepein gemaakt.

Erg machtig deze taart, maar ook heel smakelijk! Geniet ervan!

worteltjes

worteltjestaart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: