Blueberry Muffins

18 juli, 2012 – Bosbessen muffins, ook wel ‘ Blueberry Muffins’ naar de gelijknamige Starbucks favoriet.

Blueberry muffins

Zie het originele recept – van de community van Nigella Lawson – via deze link hier. Als je bosbessen uit de diepvries gebruikt (zoals ik), laat deze dan eerst ontdooien. Is dat eenmaal gebeurd, pak dan een schone theedoek, leg deze op je aanrecht, en strooi er enkele eetlepels bloem overheen. Spoel de bosbessen af, verdeel ze over de theedoek, en schud zachtjes zodat alle bosbessen bedekt zijn met een laagje bloem. Klap de theedoek dicht en laat de bosbessen volledig drogen.

In de tussentijd maken we het deeg. De natte ingrediënten: 2 eieren, 55 gram gesmolten boter, en 175 ml (3/4 cup) melk. Roer dit door elkaar (de eieren moeten losgeklopt zijn). De droge ingrediënten: 280 gram zelfrijzend bakmeel, 65 gram suiker, 2 theelepels bakpoeder, en een snufje zout. Mix ook deze door elkaar. Doe dan de natte en de droge mengsels bij elkaar. Roer zachtjes door (niet te lang, anders krijg je taaie muffins! er mogen best nog wat klontjes inzitten). Voeg de bosbessen toe, en als je dat lekker vindt, de geraspte schil van een citroen. Roer nogmaals zachtjes door.

Vul de muffinpapiertjes (vul ze royaal als je lekker hoge muffins wil) en bestrooi elk vormpje met wat basterdsuiker. Zet ongeveer 17 minuten in de oven op 210 graden. Als je een muffintray gebruikt, haal de muffins dan na het bakken meteen eruit en zet ze op een taartrooster. Dat voorkomt dat ze teveel nagaren.

Warm zijn ze het lekkerst.. Eet smakelijk!

Bosbessen

Een hoop muffins

Muffin

Advertenties

2 reacties

  1. Robin said,

    12 juni, 2013 bij 5:51 pm

    Ik heb ze gemaakt alleen smaken ze een beetje naar ei en ze zijn niet zo zoet.
    Ook blijven ze plakken aan het papiertje..

    • prinsesjeanouschka said,

      24 juni, 2013 bij 7:47 am

      Hoi Robin! Bedankt voor je reactie! Jammer dat de muffins niet helemaal naar je smaak waren. Heb je de eieren losgeklopt voordat je ze bij het deeg voegde? Dat de muffins niet zoet zijn, is ook de bedoeling; de lichtzure smaak van de bosbessen vind ik zelf erg lekker. Natuurlijk kan je altijd meer suiker toevoegen… 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: