Kaasstengels

30 juni, 2012 – Lekker als bijgerecht, en leuk om mee te nemen als je bij iemand op bezoek gaat!

Kaasstengels

Dit recept is voor 12 kaasstengels en komt van Albert Heijn; zie hier. De meeste ingrediënten zul je standaard in huis hebben, lekker simpel dus!

Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Leg 2 plakjes boven elkaar en kneed de uiteinden aan elkaar, zodat je één grote rechthoek hebt. Snij deze vervolgens in 4 lange stroken. Pak de twee uiteinden van een strook vast, en draai met één van je handen. Op deze manier rolt de strook op als een wokkel. Leg de wokkels op een bakplaat (bekleed met bakpapier).

Pak een kommetje en giet er 5 eetlepels olijfolie in. Doe er twee eetlepels tijm bij. Voeg voor wat meer pit ook nog wat peper en eventueel knoflookpoeder toe. Bestrijk de wokkels met dit mengsel (een (keuken)kwast gebruiken is heel handig). Strooi er als laatste nog wat geraspte kaas overheen. Je bakplaat ziet er dan zo uit:

Wokkels op de bakplaat

Zet 20 minuten in de oven op 200 graden. De wokkels zijn dan kaasstengels geworden, en als het goed is lekker bruin en krokant. Leuk om bijvoorbeeld te serveren bij soep of een salade. Eet smakelijk!

kaasstengels

kaasstengels

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: