Strawberry Cheesecake Cupcakes

03 juni, 2012 – Cupcakes voor mijn verjaardag!

Strawberry cheesecake

Voor deze creatie heb ik twee recepten gebruikt: het basisrecept vanille cakes van Rudolph, en het recept voor de topping van Lily’s. Voor het recept van de cakejes verwijs ik je naar een eerdere post: klik hier. Als je liever een frambozentopping maakt in plaats van aardbei, kijk dan eens hier.

Als je de cakejes gemaakt hebt, begin je aan de topping. Snij daarvoor 250 gram aardbeien in stukjes en pureer ze met een vork. Duw de aardbeienpuree daarna door een zeef, en zet het sap op boven het vuur met een eetlepel melk erbij. Laat dit mengsel inkoken tot je een paar eetlepels over hebt.

Haal 150 gram boter uit de koelkast en laat dit zacht worden (of zet 10 seconden in de magnetron). Doe er 250 gram poedersuiker bij en roer het met een vork grof door elkaar. Doe er daarna 100 gram roomkaas bij (bijvoorbeeld die van MonChou) en nog eens 250 gram poedersuiker. Mix weer eerst met een vork, en vervolgens met de mixer. Op deze manier is de suiker alvast vermengd met de boter en gaat het mixen makkelijker. Voeg als laatste de aardbeiensiroop toe, eetlepel voor eetlepel. Proef tussendoor of je de smaak goed vindt. Als dat het geval is, doe je de topping in een spuitzak en versier je de cupcakes.

Maak de cupcakes af met eetbare parels, glitters, hartjes, etc. Probeer ook eens in plaats van een toef, een bloem of een wokkelpatroon te maken. Have fun en eet smakelijk!

Bloem

Cupcakes

3 op een rij

Etagiere

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: