Mokkataart

06 mei, 2012 – Een heerlijke taart om je moeder mee te verwennen!

Mokkataart

Het recept is afkomstig uit Rudolph’s Bakery, zie hier. Let op: het recept onder de video klopt niet helemaal met wat Rudolph in het filmpje doet. Hieronder zoals ik deze mooie taart gemaakt heb.

Te beginnen met de cake. Meng 200 gram zachte roomboter met 200 gram suiker. Voeg één voor één 4 eieren toe, daarna nog 150 gram bloem en 150 gram zelfrijzend bakmeel. Je kunt dit beslag met de mixer maken, lekker snel klaar. Doe het beslag in een springvorm (ik heb er één van 20 cm gebruikt, maar dat zou ik niet aanraden. 22 of 24 cm is een betere maat omdat de taart dan niet té hoog wordt) en bak 30 minuten in de oven op 160 graden. (N.B. omdat ik een vorm van 20 cm had, duurde het bij mij wel een uur voordat de cake gaar was!)

Als de cake helemaal is afgekoeld, snij je ‘m in 3 lagen. Maak in de tussentijd de banketbakkersroom en de mokkacrème.

De taart opbouwen: op de onderste laag doe je de helft van de banketbakkersroom. Op de tweede laag doe je een derde van de mokkacrème. Leg de derde laag erop, en besmeer de boven- en zijkanten met nog een derde van de mokkacrème. Het hoeft maar een dun laagje te zijn, aangezien er nog versiering overheen gaat. Gebruik voor de zijkanten nogatine (hazelnootkruim). Dat is te koop in de supermarkt (van Dr Oetker) en soms ook bij Xenox. Een alternatief is (witte of bruine) hagelslag. Op de bovenkant spuit je toefjes van de mokkacrème.

Leg eventueel nog wat chocolaatjes bovenop, en voila, dat was al het werk zeker waard!

Mokka

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: