Frambozen Cupcakes

15 maart 2012 – Ik heb deze keer twee kookboeken gecombineerd, en kwam tot een verrukkelijke cupcake!

Frambozen cupcakes

Voor deze creatie heb ik twee recepten gebruikt: het basisrecept vanille cakes van Rudolph, en het recept voor de topping van Lily’s. Voor het recept van de cakejes verwijs ik je naar een eerdere post: klik hier. Beide boeken zijn goed te vinden in webshops.

kookboeken

Links: Rudolph's Cupcakes, Rechts: Lily's Cupcakes

Laat de cakejes goed afkoelen, en begin ondertussen aan de topping. Daarvoor begin je met 125 gram rood fruit. Frambozen, aardbeien, bosbessen, kies zelf wat je lekker vindt (ze mogen ook uit de diepvries komen). Pureer het fruit, en duw het daarna door een zeef (dat kan best even duren) in een pannetje. Verhit het fruit en laat het inkoken tot je nog maar een paar lepels over hebt. Laat de siroop afkoelen.

Begin aan de botercrème: verwarm 125 gram boter kort in de magnetron, doe er 250 gram poedersuiker bij. Meng eerst even met een lepel, anders vliegt de suiker door de keuken. Mix daarna verder met een elektrische mixer, net zo lang tot de crème glad is. Doe er de afgekoelde siroop bij. Meteen krijg je een mooie roze topping! Is de topping nog iets te hard van structuur, doe er dan een lepel melk bij.

En dan, zoals altijd: versieren! Spuit een toef topping op de cakejes, of smeer met een mes mooie krullen. Doe er daarna glitters, nootjes, hagelslag, chcocoladekrullen, etc, etc, overheen. De keuze is aan jou! Eet smakelijk!

cupcakes

cupcake close up

frambozen

1 reactie

  1. 11 juni, 2012 bij 7:15 pm

    […] Voor deze creatie heb ik twee recepten gebruikt: het basisrecept vanille cakes van Rudolph, en het recept voor de topping van Lily’s. Voor het recept van de cakejes verwijs ik je naar een eerdere post: klik hier. Als je liever een frambozentopping maakt in plaats van aardbei, kijk dan eens hier. […]


Plaats een reactie