Aardbeienrol

16 februari, 2012 – Uitermate geschikt als verjaardagstaart, deze lekkere cakerol!
Aardbeienrol

Cakerol in volle glorie

Het recept is afkomstig uit het kookboekje Taart, Cake en Koekjes van de Cook&Co. Zie eerdere recepten voor andere heerlijkheden uit dit boek!

Ik was geïntimideerd door het oprollen van cake, maar het bleek vrij simpel te zijn. Eerst een dunne laag cake bakken. Het deeg bestaat uit 4 eieren die met 125 gram suiker romig geklopt zijn (duurt een paar minuten). Daarna 100 gram bloem erdoor spatelen, goed doorroeren. Verdeel dit over een bakplaat (met bakpapier) van ongeveer 30×30 cm, en bak 15 minuten op 180 graden.

Zodra de cake gebakken is, leg je een schone doek, besprenkeld met suiker en bloem, op het aanrecht, en leg je hier de cake omgekeerd op. Kieper ‘m gewoon van de bakplaat af. Trek het bakpapier weg. Rol dan de cake met de doek op en laat in deze vorm afkoelen. Voorzichtig rollen, en het gaat helemaal goed.

Maak de vulling: 400 ml slagroom opkloppen, en 75 gram griekse yoghurt en wat citroensap (eventueel likeur) erdoorheen roeren. Als de cake afgekoeld is, rol je de doek weer uit. De cake blijft een beetje opgerold liggen. Doe eerst een laag aardbeienjam op de cake, dan een portie slagroom. Rol dan weer dicht, nu zonder doek, en leg de cake op een serveerschaal.

Verdeel de rest van de slagroom over de cake zodat deze helemaal bedekt is. Nu het versieren! (Rudolph zegt “Geen verleiding zonder versiering!”) Maak rozetjes met een spuitzak. Zeef cacaopoeder over de cake. Besprenkel met geraspte witte chocolade. Versier met marsepein-figuren of vers fruit. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tip: maak de cake een dag van te voren, zodat het zoete van de jam goed in de cake kan trekken.

Bovenaanzicht

Bovenaanzicht

Cakerol

De cake van buiten en van binnen

En als je het goed hebt gedaan, is dit het eindresultaat:
Op is op

Yum

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: