Rudolph’s Cupcakes: “Aloha Caramel”

Februari, 2012 – Na de basisrecepten nu tijd voor een cupcake met een Titel: de “Aloha Caramel”!

Aloha

Zie de eerdere post voor het basisrecept van Rudolph’s cakejes, en een simpel eiwitglazuur dat je ook zou kunnen gebruiken. Voor deze cupcake was het nodig om zelf vanillecrème en caramel te maken.

Vanillecrème: klop 25o gram boter met 60 gram poedersuiker tot een luchtig mengsel. Doe er 250 gram banketbakkersroom bij, en klop tot alles goed gemengd is. (Voor de banketbakkersroom kun je een aantal alternatieven gebruiken. De klassieke versie is als volgt: kook 250 melk met het merg van een vanillestokje. Klop 2 eidooiers met 50 gram suiker, en voeg 1 eetlepel bloem en de melk toe. Zet weer op het vuur en laat 5 minuten inkoken. Giet het in een schaal en laat afkoelen.)

Om de caramel te maken: doe een laagje suiker in een steelpan, en zodra het gesmolten is, doe je daar een nieuw laagje suiker bovenop. Ga zo door tot je 150 gram suiker gesmolten hebt. Giet er daarna 100 ml verwarmde slagroom overheen. Pas op: dit kan spetteren en sputteren. Haal de pan van het vuur, en roer er na een paar minuten 75 gram roomboter doorheen, totdat er een gladde, mooi gekleurde toffee ontstaat.

Dan de cupcake in elkaar zetten: maak met een spuitzak een dikke rand crème op het cakeje. Vul het midden met een beetje caramel (schep er gewoon in met een lepel). Om extra te versieren kun je stukjes fudge op de crème neerleggen, en bestrooien met een beetje (zee)zout. Zout brengt de smaken extra naar boven.

Wouw, dat ziet er mooi uit!

aloha

zonder caramel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: