Eiwitschuimpjes met chocolade

Februari, 2012 – Knapperig tussendoortje!
schuimpjes

Torentjes...

Wederom een recept uit Taart, Cake & Koekjes (zie ook de Boerencake met frambozen). De bereiding is werkelijk heel simpel: klop 3 eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken vormen, voeg dan 125 gram suiker toe en klop tot helemaal glanzend. Spuit in de gewenste vorm op een bakplaat (bijvoorbeeld torentjes, zoals op de foto, of kransjes, vierkanten, hartjes, etc.) en zet een uur in de oven op 100 graden.

Na het afkoelen versier je de schuimpjes met wat gesmolten chocolade. Smullen maar!

kransjes

....of kransjes

Tip 1: voor een bruin geroosterd kleurtje zet je de oven de laatste paar minuten iets hoger, dus op 150 graden
Tip 2: om de gesmolten chocolade wat dunner te maken, kun je een paar druppels neutrale olie toevoegen (bijv. zonnebloemolie)
Tip 3: de chocolade zorgt voor de zoete smaak. Voeg je geen chocolade toe aan het eind, doe dan wat meer suiker bij de eiwitten zodat de schuimpjes alsnog op smaak zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s