Boerencake met frambozen

Januari, 2012 – Knapperige korst, machtige cake, zoetzure frambozen, en een laagje poedersuiker. Yum!

frambozen

Het recept van deze cake komt uit het boekje  ‘Taart, Cake & Koekjes’, wat vol staat met mooie foto’s van allerlei lekkernijen. Het recept is voor 10 personen en dat is niet overdreven, want een stukje zoals op de foto is genoeg voor een volwaardig toetje!

Begin met het mixen van roomboter en suiker, van beiden 200 gram. (Tip: verwarm de boter 10 seconden in de magnetron, zodat het mixen een stuk makkelijker gaat!) Mix het liefst een minuut of 5. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger de cake uiteindelijk wordt! Het suiker/boter-mengsel zorgt namelijk voor de luchtbelletjes straks als de bakvorm in de oven staat.

Mix er één voor één 3 eieren doorheen, gevolgd door 200 gram gezeefde bloem en 10 gram gezeefde bakpoeder (1 1/2 zakje). Als laatste gaan er nog 3 eetlepels melk bij. Roer glad. Het blijft een vrij hard deeg, dat je niet zo makkelijk kunt schenken. Schep het daarom met een lepel in een ingevette bakvorm van ongeveer 20×30 cm.

Verdeel 200 gram frambozen over het beslag, druk het er enigszins in. Dan 35-40 minuten in de oven op (…je raadt het al) 200 graden. Na afkoelen in blokken snijden en poedersuiker eroverheen strooien. Warm én koud lekker. Enjoy!

boek

frambozen

Advertenties

1 reactie

  1. 6 februari, 2012 bij 7:22 pm

    […] een recept uit Taart, Cake & Koekjes (zie ook de Boerencake met frambozen). De bereiding is werkelijk heel simpel: klop 3 eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: