Sint & Piet Pops

5 December! Om dat feestelijk te vieren, hebben we deze grappige Cake Pops gemaakt.

sint en piet

Zoek de verschillen

cake pops

Cake Pops

Cake Pops en Cupcakes zijn “in” en dat merk je in alle kookwinkels. Alleen maar makkelijk natuurlijk. Zo haalde ik lolli-stokjes, marsepein, eetbare confetti en smeltsnoep allemaal binnen een half uurtje uit het winkelcentrum.

Goed, zie ook deze eerdere post over Cake Pops voor wat basistips. Begin met een cake – zelfgebakken of zelf gekocht, en verkruimel die in een grote kom. Doe er een paar lepels roomkaas bij (Mascarpone bijvoorbeeld) en kneed goed door. Voeg toe totdat je een plakkerig deeg hebt waarvan je balletjes kan maken die niet uit elkaar vallen. In mijn geval was dat 600 gram cake en 4 eetlepels Mascarpone.

Voor de Sint en Piet Cake Pops maak je balletjes én driehoekjes, mijters dus. Leg die daarna in een schaal in de vriezer. Zet daarna al je versierspullen klaar. Smelt bruine en eventueel witte chocolade, smelt het smeltsnoep als je dat hebt gekocht (rood voor de mijter). Doe wat confetti, glitters, etc in bakjes om direct op de Pops te kunnen strooien. Leg stokjes of satéprikkers klaar.

Belangrijk: zet ook iets klaar om de Cake Pops in te steken, bijvoorbeeld piepschuim!

Dan gaat de pret beginnen. Laat de balletjes/driehoekjes iets warmer worden buiten de vriezer. Doop een stokje in de gesmolten snoep, en duw ‘m daarna in het cakeballetje. Doop nu in de gewenste kleur. Schep met een lepeltje wat extra vloeistof over het cakeballetje heen en laat uitlekken. Bestrooi met je favoriete versiering en zet het stokje in het piepschuim.

Hieronder de instructies voor Sint en Piet.

Sint
– Kneed de cakeballetjes in de vorm van een mijter
– Doop in gesmolten candy melts, kleur rood
– Laat drogen
– Teken met gele eetbare inkt een kruis op de mijter

Piet
– Maak cakeballetjes
– Doop in gesmolten pure of melkchocolade
– Leg er, terwijl de chocolade nog niet hard is, twee oogjes op
– Laat drogen
– Kneed van marsepein een petje en een veer, maak deze vast met wat gesmolten chocolade
– Teken met rode eetbare inkt een mondje, of maak er één van marsepein

Wij hadden nog genoeg cakeballetjes over om ook wat ‘gewone’ Cake Pops’ te maken. Een leuk idee is om twee kleuren te gebruiken, dus eerst een Cake Pop helemaal in witte chocolade, en daarna dopen in rood of bruin, of een andere kleur. Je krijgt dan een soort swirl Cake Pop. Leef je uit!

cake pops

Cake Pops... Again

p.s. Natuurlijk had Sinterklaas een cadeautje voor mij….

NU-tella

Wordt vervolgd...

Advertenties

2 reacties

  1. Hanneke said,

    5 december, 2011 bij 11:01 pm

    Zo leuk en zo lekker! Heel vrolijk al die kleurtjes op de Sinterklaastafel. Moeilijk te weerstaan hoor, inmiddels nog slechts één pietje over ;( Nogmaals bedankt voor de originele traktatie!

    • prinsesjeanouschka said,

      6 december, 2011 bij 7:06 am

      Haha bedankt voor je leuke berichtje! Ik denk dat het maken in dit geval net zo leuk was als het eten 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: