Kies je Quiche

14 oktober, 2011 – Twee quiches voor een surprise party!

Een vegetarische en een niet-vegetarische variant. Excuses voor de slechte foto’s, dat wordt steeds moeilijker nu het vroeger donker wordt..

1. Broccoli-Spinazie Quiche

Beleg een quiche-vorm (die van mij is 26 cm in doorsnede) met deeg voor hartige taart (uit de diepvries). Bak deze 10 minuten in de oven op 180 graden. Zet een pan met water op. Als het kookt, doe je er 200 gram spinazie in. Heel even maar – dompel de spinazie onder en haal er meteen weer uit. Laat uitlekken. Kook vervolgens 200 gram broccoli in de pan met water, 2 minuten. Verdeel de groente over de quiche-vorm en bestrooi met cashewnoten.
Klopt 3 eieren los met 200 ml slagroom, voeg peper en zout toe naar smaak. Giet dat voorzichtig in de vorm. Bestrooi met  geraspte kaas, en zet 35 minuten in de oven.

Zie het originele recept hier.

2. Spek – Champignon Quiche

Bekleed wederom een quichevorm (die van mij was 24 cm in doorsnede, en het was een springvorm). Bak (in knoflookboter als je dat lekker vindt) 250 gram gehalveerde champignons in de koekenpan. Bak ook plakjes ontbijtspek tot ze enigszins kanpperig zijn. Verdeel de champignons over de quiche-vorm en bestrooi met italiaanse kruiden (pak gewoon wat je in huis hebt..).
Klop 3 eieren los met 200 ml slagroom, voeg zout en peper toe, en verdeel dit over de champignons. Leg het gebakken spek er voorzichtig op. 45 minuten in de oven op 180 graden, en klaar is kees!

Zie het originele recept hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: