Citroen Cake

04 augustus, 2011 – Een heerlijk zachte cake met een frisse citroensmaak!

Afkomstig uit dit boek, een erg makkelijk receptje. Laat 250 gram boter zacht worden, en klop het daarna met 250 gram (witte) suiker. Voeg één voor één 5 eieren toe, gevolgd door 1 theelepel geraspte citroenschil. Tot zover de natjes.

Meng 2 theelepel bakpoeder met 250 gram bloem, en roer dat beetje voor beetje door het natte beslag (niet te hard/teveel roeren). Doe dit in een ingevette cakevorm (+/- 25 cm) en zet het 60 minuten in de oven op 160 graden.

Als de cake afgekoeld is, giet je er het zelfgemaakte glazuur overheen: mix daarvoor 100 gram poedersuiker met 100 ml citroensap. Prik gaatjes in de bovenkant van de cake met een vork, en druppel voorzichtig met het glazuur. Bepaal daarbij zelf hoeveel je lekker vindt! Het glazuur houdt de cake vochtig en maakt het extra fris.

Heerlijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: