Aardbei-Kiwi-Taart

14 augustus, 2011 – Zomers, fris, knapperig… En ziet er nog mooi uit ook!

Het recept is afkomstig van de AH, en lijkt nog het meest op een dokter oetker kwarktaart. De bodem maak je door 200 gram (volkoren)koekjes fijn te maken en hier 50 gram gesmolten boter door te roeren. LET OP! maal de koekjes extreem fijn, korrels zorgen ervoor dat de bodem later uit elkaar kan vallen! Druk het kruim stevig tegen de bodem van een ingevette springvorm van 24 cm. Zet even in de koelkast.

Dan de vulling. Mix 4 eidooiers (bewaar de eiwitten voor een lekker toetje, bijvoorbeeld een meringue, je kan ze invriezen) met 100 gram witte suiker en twee zakjes vanillesuiker. Er ontstaat een dik en romig mengsel. Roer er 100 gram bloem doorheen, en laat het even staan.

In een pan breng je 250 ml slagroom en 250 ml melk samen aan de kook. Haal van het vuur, en doe een klein scheutje bij het eimengsel. Klop erdoorheen, en neem dan weer een scheutje, enzovoorts. Als alles bij elkaar is, zet je het weer op het vuur en laat je het indikken. Blijf roeren! Laat het afkoelen, eventueel in een bak koud water (of in de gootsteen met een laag koud water). Verdeel de vulling over de koekbodem.

Tenslotte: het fruit! Verdeel kiwischijfjes en aardbeienplakjes over de taart in het gewenste patroon. Strooi er eventueel nog wat suiker overheen. Laat je verrassen door de smaak, hmmmmm!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: