Milk & White Chocolate Chip Cookies

22 juni, 2011 – Heerlijke koekjes voor bij de koffie, die dagenlang lekker blijven.

Ik had de koekjes gemaakt voor ons bedrijsetentje, maar door de overdadigheid aan eten bleef ik met een flink aantal zitten. Gelukkig smaken de koekjes na een paar dagen nog steeds erg lekker. Het recept is afkomstig van Martha Stewart, een bekende Amerikaanse keukenprinses. Met één batch maak je al snel meer dan 35 koekjes. Even bedenken dus of je het recept misschoen beter kunt halveren!

Begin met 225 gram zachte boter, en doe hier 1 cup lichtbruine suiker en 1/2 cup witte suiker bij (voor zover ik kon vinden is het zo dat bruine suiker voor een rijkere smaak zorgt, vandaar de combinatie). Gebruik de handmixer totdat een zacht deeg ontstaat. Doe er daarna 2 theelepels vanille-essence en 2 eieren bij en ga verder met mixen.

De droge ingrediënten: een mengsel van 2 1/4 cup bloem, een snufje zout, en 1/2 theelepel bakpoeder. Roer dit zachtjes door het natte deeg. Als laatste natuurlijk de chocolade erdoorheen roeren. Ik heb een mix van witte en melkchocolade gebruikt, allebei ongeveer 125 gram. Hou wat stukjes apart om los op de degbolletjes te drukken.

Dan mogen de bolletjes in de oven: 9 à 10 minuten op 175 graden. Het is altijd lastig om te bepalen wanneer de koekjes klaar zijn; ze moeten niet te hard zijn aangezien ze buiten de oven nog verder ‘garen’. Probeer het anders eerst eens met 2 of 3 koekjes voordat je er meteen 12 tegelijk in legt.

Geniet ervan! Ik vind dit één van de lekkerste koekjes tot nu toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: