Hartige Taart (4)

Zondag 19 juni, 2011 – Hartige taart met geroosterde paprika.
Als ik de foto’s zie lijkt het wel pizza… In ieder geval net zo machtig en smakelijk!

Het recept is afkomstig uit de Allerhande en hier online te vinden. Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnede, bekleed met bakpapier en ingesmeerd met boter. Dat bespaart je straks weer wat moeite met afwassen.

Bekleed de vorm met 5 of 6 plakjes bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Zet de oven alvast aan op 180 graden.

Nu heb je een pot geroosterde paprika nodig (gewoon verkrijgbaar in de supermarkt). Haal de paprika’s uit het potje en snijd ze in reepjes. Doe ongeveer de helft in een kom samen met 125 ml creme fraiche, 4 eieren, een flinke lepel paprikapoeder, en peper naar smaak. Pureer dit mengsel tot het bijna helemaal glad is (ik heb voor mijn verjaardag deze mooie mixerset gekregen, die kwam nu goed van pas).

Snij een pakje schouderham in kleine blokjes, en roer die samen met de overgebleven paprika door het gepureerde mengsel. Giet dit in de springvorm. Als laatste bestrooi je de taart met amandelschaafsel. 45 minuten in de oven, en klaar ben je. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: