Aardbeien Taart

Dinsdag 31 mei, 2011 – Verjaardagstaart!

Het recept is geschikt voor een 20- en 24-cm taartbodem, bij die laatste maat zal de taart wat minder hoog worden. Begin met 80 gram roomboter, wacht tot het op kamertemperatuur is, en mix het dan met 200 gram witte, fijne suiker. Voeg een ei, 120 ml melk en een theelepel vanille-essence toe. Mix weer door elkaar.

In een andere kom combineer je de droge ingrediënten: 190 gram bloem, 1 1/2 theelepel bakpoeder, en een snufje zout (tenzij je gezouten boter hebt gebruikt). Doe dit bij het natte spul, en roer met een lepel totdat alles nét is gecombineerd. Teveel mixen resulteert in niet-zo-luchtige cake.

Doe het deeg in de springvorm, en verdeel er aardbeien overheen die je door midden hebt gesneden. Het mooiste is als je de gesneden kant van de aardbeien naar beneden legt. Strooi nog wat suiker over de taart, dan in de oven zetten. Begin met 10 minuten op 180 graden, en daarna nog 50 tot 60 minuten op 170 (of dit echt zo belangrijk is weet ik niet, volgens de bron wel).

De cake was zé lekker luchtig, de aardbeien zó lekker zoet en fris, dat de taart binnen de kortste keren op was. De enige foto die ik heb kunnen maken is van één overgebleven stukje… Enjoy!

2 reacties

  1. Marielle said,

    26 juni, 2014 bij 9:32 am

    kan dit ook met appels? (overigens ik krijg nooit te zien in mijn mail als er reactie is…)

    • prinsesjeanouschka said,

      26 juni, 2014 bij 6:00 pm

      Ja, dat kan! Appel en aardbei bevatten allebei vrij veel vocht, je kan ze dus goed door elkaar vervangen. Appeltaart is bijvoorbeeld ook erg lekker met bosfruit. Zie ook de kruimeltaart met gemengd fruit op de startpagina.


Geef een reactie op Marielle Reactie annuleren