Hartjestaart (3)

07 april, 2011 – Wederom een hartjestaart om de liefde te vieren!

Voor deze taart heb ik gebruik gemaakt van twee recepten van “the pioneer woman”, google haar website maar eens als je nog nooit van haar hebt gehoord. De taart bestaat uit twee lagen chocoladecake met daartussen aardbeien en jam, en besmeerd met een soort botercreme.

Het recept voor de chocoladecake: doe in een kom 1 cup suiker, 1 cup bloem, en een snufje zout. Smelt 113 gram boter (1 stick), doe er 2 grote lepels cacaopoeder bij en roer door. Voeg dan nog 1 cup water toe dat net van de kook af is. Laat dit alles samen ongeveer 30 seconden bubbelen, zet dan het vuur uit en laat afkoelen. Doe het suiker/bloem-mengsel erbij als het enigszins afgekoeld is.

In een ander kommetje combineer je een losgeklopt ei met 1/4 cup karnemelk, een beetje vanille-essence, en een theelepel bakpoeder. Goed roeren en dan bij het chocolademengsel doen. Roer dit tot een glad beslag.

Ik heb nu twee keer mijn hartjesvorm gevuld met een redelijk dunne laag, en deze 20 minuten in de oven gezet op 180 graden. Als je twee dezelfde bakvormen hebt, kan je ze natuurlijk tegelijk bakken. Laat de twee cakes afkoelen, en besmeer één ervan met jam, en leg als je dat wilt stukjes aardbei erop. Je hebt nu dit:

Laag één, belegd met jam en aardbeien

De twee cakes op elkaar

Dan is het tijd voor de frosting. Neem 1 cup melk, en roer er 5 eetlepels bloem (ja, bloem!) doorheen. Verwarm dit mengsel in een pan totdat het een dikke pap wordt. Bij mij duurde dit wel even, blijf roeren met een garde. Laat het daarna helemaal afkoelen, en doe er een beetje vanille-essence bij.

Terwijl het mengsel afkoelt, snij je 227 gram boter (1 cup) in stukjes en doet dit in een kom met 1 cup suiker erbij. Wacht totdat de boter op kamertemperatuur is, en begin dan met mixen (met een handmixer) totdat de boter en suiker goed gecombineerd zijn. Dit doe je dan bij het melk/bloem-papje, en mixt nog een keer totdat je een soort slagroom hebt. Proef maar eens! Ondanks de wat vreemde ingrediënten is de smaak verrassend!

Oké, besmeer de taart nu royaal met de frosting. Versier vervolgens naar eigen wens, of laat de taart zoals ie is. Heerlijk!

Voor andere variaties van een hartjestaart, kijk hier of hier.

Plaats een reactie