Crème Brûlée

19 maart, 2011 – Terug van weg geweest! De nieuwe keuken is een feit..
Helaas is de eerste creatie, Crème Brûlée, niet helemaal gelukt..

Doe 250 ml slagroom in een pannetje. Snij een vanillestokje open, en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Doe het merg én het stokje bij de slagroom (vanillestokje is gewoon bij de supermarkt te koop; bij de C1000 had ik er één in een schattig reageerbuisje). Breng het aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.

Splits 5 eieren, gooi het eigeel weg. Combineer de dooiers met 50 gram witte basterdsuiker en klop tot een romig geheel. Doe dan de vanille-slagroom erbij, zónder vanillestokje. Klop nog een paar minuten tot het een stevig mengsel is.

Vul dan de bakjes (die je speciaal hiervoor hebt gekocht, of niet?) en zet ze in de oven op 120 graden. Duurt ongeveer 45 minuten tot de crème gestold is. Met deze hoeveelheden kan je 4 bakjes vullen. Als ze klaar zijn, laat je ze afkoelen, en zet je ze daarna in de koelkast. Het recept vraagt om 2 uur, maar 1 of 1 1/2 is vast ook wel goed.

Dan het spannendste moment: het suikerlaagje! Strooi wat suiker over alle bakjes, en dan heb je twee opties.. 1) Pak je brander en karamelliseer de suiker tot je een mooie bruine laag hebt. 2) Zet de bakjes een minuut of 2 onder de grill tot je een mooie bruine laag hebt.

Warm opeten!! Helaas ben ik nog niet geheel bekend met mijn nieuwe oven, en kennelijk was ie nog niet warm genoeg om de suiker goed te karamelliseren. Bij mij was de bruine laag dus niet aanwezig.. Deed niets af aan de smaak, maar ik had zo graag een mooie “voor” en “na” foto laten zien! Tijd om een brander te kopen dus? Wordt vervolgd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: