“Gewone” chocolade muffins

06 november, 2010 – Chocolade muffins die héél simpel zijn, en daardoor juist speciaal!

Net uit de oven..

Dit was zo’n recept waarbij je alle ingrediënten in een kom doet, 2 minuten mixt, en dan het beslag in de vormpjes kan doen. Het enige waar je op hoeft te wachten is tot de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn.

Dus daar gaat ie: doe 105 gram boter, 85 gram zelfrijzend bakmeel, 105 gram suiker, 2 eetlepels cacaopoeder, een theelepel bakpoeder, een theelepel vanille-essence, én 2 eieren in een kom. Mix 2 minuten, en verdeel over muffinvormpjes (ik kon er 9 vullen). 20 tot 25 minuten in de oven op 175 graden… klaar ben je!!

Zie je de stukjes chocolade?

Voor extra chocoladesmaak kun je nog een verbrokkelde chocoladereep toevoegen aan het beslag (als je dat met witte chocolade doet, krijg je een leuk kleureneffect). Voor een fruitsmaakje doe je een beetje jam in de muffinvormpjes. Genoeg variatie mogelijk dus, maar zonder toevoegingen zijn de muffins ook heerlijk. Eet smakelijk!

Uhh ja, die ene heb ik opgegeten..

3 reacties

  1. Corryn said,

    7 november, 2010 bij 12:40 pm

    Hey …….. dat was op 6 november ……. had je die lekkere muffins niet even kunnen langsbrengen ????? hahahahahahahhaha

    • prinsesjeanouschka said,

      8 november, 2010 bij 12:12 pm

      Haha, inderdaad, dat was wel een goed idee geweest! Maar je had vast wel een lekker taartje in huis, toch? 😀

  2. 3 juni, 2013 bij 7:22 am

    […] het voorlopig maar op cakejes! Voor een andere versie van chocolade cakejes, zie mijn eerdere post hier. De variant die ik vandaag presenteer bevat zonnebloemolie in plaats van boter, wat een zachter […]


Plaats een reactie