Witte Chocolade Hazelnoot Koekjes

18 augustus, 2010 – Lange naam, die nog niet eens álle lekkere ingrediënten noemt..

Dit keer geen boter, maar pindakaas! Neem 50 gram van dit smeuïge goedje, en doe er 175 gram lichtbruine basterdsuiker bij. Roer er daarna 2 eieren door, gevolgd door 125 gram bloem, een theelepel bakpoeder, en een snufje zout.

Dit resulteert in een plakkerig deeg. Volgens het recept dat ik gebruikte moet het deeg nu uitgerold worden tot een lap, maar dat was onmogelijk. Ik heb het daarom een half uur in de koelkast gezet, en er daarna met een lepel bolletjes van gemaakt (zoals je schepijs zou scheppen). Deze heb ik op een bakplaat gelegd met voldoende ruimte om ieder koekje.

Dan de witte chocolade en de hazelnoten. Rooster ongeveer 30 gram hazelnoten in een pan en snij ze daarna in kleinere stukjes. Snij ook een reep witte chocolade in brokjes (ongeveer 50 gram). Druk de nootjes en chocola in de bolletjes deeg, en zet dan de bakplaat in de oven, 17 minuten op 180 graden.

Af laten koelen en dan proberen er vanaf te blijven… Hmm!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: