Hartige taart (3)

13 juli, 2010 – Quiche is en blijft makkelijk én heerlijk. Deze variant is lekker smaakvol door de salami en bosuitjes.

Deze keer heb ik een kleinere springvorm gebruikt: 20 in plaats van 24 cm. Vet de vorm in en bekleed deze met bladerdeeg (5 plakjes waren ruim voldoende, ook de bovenkant kon ik daarmee bedekken). Prik gaatjes in het deeg met een vork.

Dan de vulling: een laag plakjes salami, een laagje gesneden bosuitjes, een laag plakjes tomaat. De ‘saus’: 4 geroerde eieren met twee eetlepels creme fraiche en kruiden naar smaak. Giet het eiermengsel over de quiche, houdt een eetlepel opzij. Draai de vorm heen en weer om de saus goed te verdelen.

Vouw het bladerdeeg dat boven de rand uit komt over de quiche heen. Als je nog wat plakjes over hebt, leg deze dan op de bovenkant, net als bij een appeltaart. Besmeer het bladerdeeg met de laatste eetlepel ei die je had achtergehouden, dat geeft een mooie kleur.

40 minuten in de oven op 190 graden (175 bij heteluchtoven). Snij de zijkanten los van de vorm en maak de springvorm voorzichig open. Smaakt extra lekker met wat komkommer en tomaat. Hmm!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: