Aardbei-Chocolade-Taartjes

07 juli, 2010 – Taartjes met chocolade mousse én aardbeien!

Eerst het deeg maken: 140 gram boter (in blokjes), 225 gram bloem, 50 gram suiker, en een ei. Doe het in een ‘food processor’, zoals het kookboek zegt, of kneed het gewoon met je handen. Leg het daarna een haf uur in de koelkast. Rol het deeg uit en steek rondjes uit ter grootte van de taartvormpjes die je gebruikt. Bekleed de vormpjes (niet vergeten in te vetten!) en bak 10 minuten op 200 graden.

In de tussentijd kun je de chocolade mousse maken. Smelt 275 gram chocolade met 300 ml slagroom (let op: dit maakt véél mousse, dus als je kleine vormpjes hebt, kun je dit beter halveren). Als het afgekoeld is, doe je er twee eidooiers bij. Klop in een aparte kom twee eiwitten tot ze stijf zijn (je kunt dan de kom omkeren zonder dat de inhoud eruit valt), en schep dit bij de chocolade.

Als de vormpjes gebakken zijn en enigszins afgekoeld, vul ze dan met de chocolademousse en zet weer terug in de oven op 190 graden, wederom 10 minuten. Zet de chocoladetaartjes daarna minstens 3 uur in de koelkast zodat de mousse op kan stijven.

Versier de taartjes met fruit, bijvoorbeeld aardbeien, en doe er daarna wat verdunde jam overheen voor wat glans. Denk ook aan strooisels, glitters, hagelslag, etc. Als je nog wat mousse overhebt, kun je dit er ook overheen gieten. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: