Chocolade Kaneel Bundt Taart

3 juni, 2010 – Taart voor de jarige jet (ja, ik!) !
Het recept is wat ongebruikelijk, maar het resultaat niet: ouderwets lekker en ongezond!

Doe in een pan 1 cup water, 1/2 cup zonnebloemolie, 115 gram (room)boter en 1/4 cup cacoa, en breng het aan de kook. Roer door totdat de boter is gesmolten en alles goed gemengd is.

In een aparte kom: 2 cup bloem, 2 cup suiker (ik heb witte basterdsuiker gebruikt), en een paar lepels kaneel (doe er ook een snufje zout bij als de boter ongezouten is). Roer even met een garde.

Voeg nu het chocolademengsel bij het bloemmengsel (dus in de kom, niet in de pan). Roer goed door elkaar. Doe er daarna 1/2 cup karnemelk en een theelepel bakpoeder bij. Mix weer goed.

Als laatste: klop 2 eieren los, doe er een theelepel vanille-essence bij, en voeg het toe aan het beslag. Je raadt het al, roer dit weer goed door. Ik vond het vrij vreemd om de eieren als laatste erbij te doen, maar zo leer je elke keer weer wat nieuws…

Giet het beslag in een Bundt pan (wel even invetten natuurlijk) en bak ongeveer 35 minuten op 190 graden. Doe er steeds 5 minuutjes bij als de binnenkant nog niet gaar is.

Laat afkoelen in de bakvorm, en keer de taart daarna om op een bord. Als de taart volledig afgekoeld is, kun je ‘m versieren met bijvoorbeeld gesmolten witte chocolade (contrast staat leuk), glazuurstiften (zoals op de foto), of een glazuur van poedersuiker met water.

Het is een machtig taartje, dus maak de plakken niet al te groot als je ‘m gaat aansnijden! Eet smakelijk!

Voor...

...Na

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: