Bonbons

13 mei, 2010 – Zelfgemaakte bonbons met slagroomvulling!

Deze zijn gemaakt met een siliconenvorm, zie het plaatje onderaan. Eigenlijk hoef je maar twee dingen te doen: 1) van gesmolten chocolade maak je de buitenkant, en 2) zorg dat je een lekkere vulling hebt.

Chocolade smelten is inmiddels wel bekend: in een pan boven een pan kokend water (au bain marie). Je kan zowel puur als melk als wit gebruiken. Smeer de vormpjes in met chocolade, leg het daarna even in de vriezer. Na een paar minuten is de chocolade al hard, en breng je een tweede laagje aan. Als ook deze droog is, doe je de vulling erin, en sluit je af met een laagje chocolade. Je raadt het al; daarna weer even in de vriezer.

Als vulling kun je van alles gebruiken; je kan bijvoorbeeld een bruine buitenkant doen en er gesmolten witte chocolade in doen. Deze keer heb ik slagroomvulling gebruikt. Klop de slagroom met een paar eetlepels suiker, en voeg daarna nog wat lekkers toe: bijvoorbeeld verkruimelde Oreo koekjes, hagelslag, of gesmolten chocolade voor een soort chocolade mousse. Ik heb de Bon Bon Bloc chocolade gesmolten en deze door de slagroom geroerd. Heerlijk!

Advertenties

3 reacties

  1. Sophie said,

    18 mei, 2010 bij 4:22 pm

    Jouw pralines zien er erg lekker uit!!

    MMMMMMMMMMMMMMMMMM,…leuk als cadeautje!

    • prinsesjeanouschka said,

      19 mei, 2010 bij 2:06 pm

      Dankjewel! We hebben ze inderdaad als cadeautje gemaakt voor een verjaardag! En natuurlijk een paar zelf gehouden en geproefd 😉

  2. 11 augustus, 2013 bij 10:23 am

    […] Erg leuk om zelf te maken, zie hier, of je koopt ze gewoon bij de supermarkt of […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: