Appelbollen

15 mei, 2010 – Een bijna gezond toetje!

Neem voor elke persoon één kleine handappel, schil deze, en haal met een appelboor het klokkenhuis eruit. Maak een mengsel van rozijnen, kaneel, basterdsuiker, citroensap, en eventueel wat hazelnoten.

Pak per appel één plakje bladerdeeg, laat deze ontdooien. Rol het bladerdeeg uit zodat het een iets groter oppervlak heeft. Zet een geschilde appel in het midden, en doe de vulling in het klokhuis. Vouw de randen van het bladerdeeg omhoog en kneed aan elkaar vast. Als er nog stukjes appel te zien zijn, kneed dan het bladerdeeg nog even aan elkaar vast.

Strooi wat water over het bladerdeeg en doe er nog een beetje suiker overheen. Zet 30 minuten in de oven op 200 graden. [Let op dat je bakpapier gebruikt, want als er suiker op je bakplaat valt krijg je dat na het bakken erg moeilijk weg.] Lekker met een bolletje ijs, of met wat banaan, zoals op de foto. Geniet ervan!

Advertenties

2 reacties

  1. michaelblogt said,

    16 mei, 2010 bij 11:20 am

    Ziet er alvast lekker uit …
    nu nog proeven 😉

    • prinsesjeanouschka said,

      17 mei, 2010 bij 7:10 am

      Je moet het zeker proberen! Het bladerdeeg wordt lekker knapperig, maar de appel blijft lekker zacht, hmmm!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: