Chocolade en Pindakaas Brownies

03 mei 2010 – Machtige, zoete, crunchy brownies!

Let op: dit recept levert een heleboel brownies op, dus als je wil kun je het halveren!

Combineer 275 gram bloem met 1 theelepel bakpoeder, en doe er 225 gram in blokjes gesneden koude boter bij. Kneed met je vinger tot een kruimeldeeg. Roer er daarna nog 250 gram lichtbruine basterdsuiker, 20 gram havervlokken, en 70 gram gehakte noten (naar keus, ik heb walnoten gebruikt) doorheen.

Pak 300 gram chocolade, hak deze in kleine stukjes (of koop kant en klare chocolade chips). Neem 1/4 van het beslag, doe de chocolade erdoorheen, en zet even apart. De overige 3/4 van het beslag meng je met een losgeklopt ei. Doe het in een ovenschaal of bakplaat van 20 bij 30 cm. Druk goed aan, en bak 15 minuten in de oven op 180 graden.

Neem een blikje gecondenseerde melk (400 gram) en roer er 5 eetlepels pindakaas doorheen (naar keuze met nootjes). Verdeel dit over de koekbodem als deze uit de oven komt. Strooi er daarna de overige 1/4 van het beslag overheen. Zet de plaat of schaal weer in de oven, en bak nog 20 minuten.

In blokjes snijden gaat het makkelijkst als de koek afgekoeld is, wacht daar dus even op, ook al is het moeilijk om je in te houden…. Eet smakelijk!

De brownies hebben een zachte pindacreme in het midden, en crunchy koeklagen aan de buitenkant!

Advertenties

4 reacties

  1. Sophie said,

    9 mei, 2010 bij 8:31 am

    Jouw brownies zien er fantastich uit!

    Yummmm,…!!!!

    • prinsesjeanouschka said,

      9 mei, 2010 bij 8:48 am

      Dankjewel! Ik ga ook even een kijkje nemen op jouw blog! 🙂

  2. elixeryen said,

    13 september, 2012 bij 8:56 am

    Mmm, dat ziet er erg lekker uit!
    Is dit met de gezoete gecondenseerde melk of is de ongezoete ook prima?

    • prinsesjeanouschka said,

      13 september, 2012 bij 11:40 am

      Was ook erg lekker! 🙂 Ik heb de gecondenseerde volle melk met suiker van Friesche Vlag gebruikt, inderdaad gezoet dus. De pindakaas zorgt natuurlijk ook voor een zoete smaak dus ik denk dat je best de ongezoete melk kunt proberen. Veel plezier!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: