Paaskoekjes

04 april, 2010 – Koekjes versierd met glazuur, heerlijk bij het paasontbijt!

Het deeg kneed je in elkaar met je handen, en je kunt het een dag van tevoren maken, erg handig!

Neem 200 gram (room)boter/margarine, en snij het in blokjes. Gooi er 300 gram bloem overeen, en kneed dit totdat je een kruimelig deeg hebt. Voeg daarna 100 gram witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, een ei, en een snufje zout toe. Weer goed kneden tot een soepel deeg ontstaat.

Verdeel het deeg in twee ballen en leg ze in plasticfolie minstens een half uur in de koelkast. Rol het daarna uit (met een deegroller of een lege fles) en steek vormpjes uit. Bak 10-15 minuten in de oven op 160 graden.

Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze versiert! Het glazuur is net zo makkelijk als het deeg..
Begin altijd met 100 gram poedersuiker, en voeg er dan een paar eetlepels vloeistof aan toe. Opties zijn: water (voor gewoon wit glazuur), limonade siroop (rood), vruchtensap, cacaopoeder opgelost in wat water (bruin), etc.

Schep wat glazuur op een koekje en smeer het uit met een kwastje of een mes. Ik heb de glazuurstiften van Dr Oetker gebruikt om de randen en lijntjes aan te brengen. Wees creatief!

… en de ontbijttafel (all credits to Maaike):

Advertenties

4 reacties

  1. BitterSweet said,

    11 april, 2010 bij 7:26 pm

    Such adorable bunny cookies! It almost seems a shame to eat them. 🙂

    • prinsesjeanouschka said,

      12 april, 2010 bij 9:14 am

      Haha, indeed! They were yummy though 😉 Thanks for looking!

  2. Sophie said,

    15 april, 2010 bij 7:04 am

    Jouw koekjes zien er erg lekker uit!!

    Mooi gepresenteerd ook!

    MMMMMMMMM,….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: