Chocolade Bananen Bundt Taart

28 januari, 2010 – Ter afsluiting van mijn stage heb ik deze taart gebakken.
Wederom een Bundt variant. De taart is zo lekker makkelijk in mooie plakjes te snijden!

Combineer 1/2 cup zonnebloemolie en 1 1/4 cup witte suiker. Mix er daarna één voor één 3 eieren door. Voeg een beetje vanille-essence toe en 3 geprakte bananen.

Doe in een aparte kom 2 cup bloem, 1 1/2 theelepel bakpoeder, en een snufje zout. Voeg de helft hiervan toe aan het natte beslag. Roer even door en doe dan 250 ml (magere) yoghurt bij het natte deeg. Sluit af met de andere helft van de bloem.

Neem nu ongeveer 1 1/2 cup van het beslag apart en doe hier een paar flinke lepels cacaopoeder bij. Meng goed. Vul nu je taartvorm: eerst een laagje licht deeg, dan het chocoladedeeg, en weer een laagje licht deeg. Zet het 55 tot 60 minuten in de oven op 180 graden.

Draai de vorm om en laat even afkoelen. Besprenkel daarna met poedersuiker. Voila! De plakjes cake zien er bijzonder uit met de drie lagen. Genieten maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: