Appel Bundt Taart

19 januari, 2010 – Een nieuwe bakvorm, dat vraagt om taart! Deze sierlijke ringvorm met een gat in het midden wordt ook wel Bundt pan genoemd.

Roer 3 cups bloem, 3 theelepels bakpoeder, en kaneel naar smaak door elkaar. Doe in een andere kom 1 cup witte suiker, 1 cup bruine suiker, 1 cup zonnebloemolie (je kunt de helft vervangen door appelmoes), 1/4 cup vruchtensap, 4 eieren, en 2 theelepels vanille-essence. Schep het bloemmengsel door het natte deeg.

Schil twee grote appels en snij ze in blokjes. Mix dit met het beslag. Pak nu je Bundt pan en doe het beslag erin.
55 tot 60 minuten in de oven… Laat even afkoelen en keer de vorm dan op een bord om. Versier met poedersuiker (en eventueel gesmolten chocolade). Heerlijk met een bolletje ijs en een grote toef slagroom.

Dit beslag was niet zo bijzonder (wél bijzonder lekker), maar het was in ieder geval een goede test voor de nieuwe bakvorm. Volgende keer wellicht wat nieuws proberen! Geniet ervan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: