Chocoladekoekjes met stukjes chocolade

31 december, 2009 – Voor de chocoladeliefhebbers: koekjes met een milde chocoladesmaak, aangevuld met chocolate chips! Van de buitenkant lijken ze niets bijzonders, maar na één hap ben je verkocht 🙂

Begin met 85 gram zachte (room)boter, in blokjes gesneden. Doe er 170 gram kristalsuiker bij, en roer het met een houten lepel of ene vork door elkaar, tot alle suiker met de boter is vermengd. Voeg daarna één ei toe en mix het minstens één minuut, totdat er geen klontjes meer zijn.

Doe in een aparte kom 150 gram tarwebloem, een theelepel bakpoeder, en een theelepel cacoapoeder. Meng het even snel door elkaar, en doe het daarna bij het natte beslag. Dit kan je ook in delen doen, als je het maar goed mengt. Als het deeg wat te droog is, kan je een beetje melk toevoegen. Het uiteindelijke deeg is nog ene klein beetje nat, maar wel kneedbaar.

Als laatste: stukjes chocolade! Gebruik 100 gram chocolate chips, of snij zelf een reep in stukjes. Kies zelf of je pure of melkchocolade gebruikt… Roer het goed door het deeg zodat elk koekje straks evenveel chocolade bevat. Maak met een lepel, of met de hand, bolletjes deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes deeg, want de koekjes zetten uit. 15 minuten in de oven op 180 graden, totdat de randjes bruin worden.

Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat, en daarna op een bakrooster. Hmm, genieten maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: