Appel-Toffee Koekjes

23 december, 2009 – Koekjes met appelmoes en toffee! Een klein beetje gezond dus 😉

Doe 60 gram donkere basterdsuiker en 120 gram kristalsuiker in een kom, en daarbij 60 gram boter die je van te voren op kamertemperatuur hebt gebracht. Kneed met een mixer of een vork/lepel door elkaar.

Dan de natte ingrediënten: een ei, en 250 gram appelmoes. Mix eerst het ei goed door het beslag, en daarna de appelmoes. Dan mag er nog 175 gram tarwebloem en een theelepel bakpoeder bij.

En last, but not least: stukjes toffee! Ik heb bij een snoepwinkel de vierkante toffees gekocht, en die in stukjes gesneden. Roer ze door het beslag, en maak op een bakplaat hoopjes van ongeveer één eetlepel. De koekjes ‘smelten’ een beetje tijdens het bakken, dus hou voldoende ruimte tussen de hoopjes.

15 minuten in de oven op 180 graden! Kijk of de randjes mooi bruin zijn geworden, en haal ze er dan ook uit, ook al zijn de koekjes nog wat zacht. Ze worden vanzelf hard als ze afkoelen, en smaken dus ook het beste op kamertemperatuur. De stukjes toffee kunnen een beetje gekarameliseerd zijn, pas op, dat is heet!

Genieten maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: