Kerst Koekjes

21 december, 2009 – Nieuw kookboek, dus meteen uitproberen!

Neem 90 gram roomboter of margarine, en laat het op kamertemperatuur komen. Voeg 90 gram poedersuiker toe en kneed het met een mixer of een vork. Het recept vraagt daarna om een theelepel vanille-essence, maar als je die niet hebt, kun je ook een beetje vanilleyoghurt gebruiken. Roer nog een ei door het beslag, en als het goed gemixed is, doe je er nog 250 gram tarwebloem bij. Doe dit beetje voor beetje, tot een stevig deeg ontstaat. Kneed het met je handen tot een bal (of twee kleinere ballen, dat werkt makkelijker bij het uitrollen straks).

Als het deeg wat zacht is, kun je het 10 minuten in de vriezer leggen. Pak twee vellen bakpapier en leg het deeg ertussen. Rol het uit tot het ongeveer 2,5 mm dik is. Steek er vormpjes uit en leg ze op de bakplaat. Doe de koekjes 10 minuten in de oven (180 graden). Laat ze niet bruin worden, dan zijn ze keihard!

En nu kun je versieren naar hartelust. Ik heb een kant en klare glauurmix gebruikt, en de koekjes bestrooid met Dr Oetker prinsessenversiersels. De koekjes zijn heerlijk zacht, en waren binnen no time verdwenen! Geniet ervan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: