Cupcakes Workshop

18 november, 2009 – Ik heb een echte workshop gevolgd! Met marsepein en glazuur mochten we een stel cupcakes mooi maken. De winkel waar het plaats vond (De Tafel van 18) stond barstensvol ingredienten, spatels, bakvormen, etc, etc. Een erg leuke ervaring!

Dit zijn ze geworden:

Eerst hebben we marsepein uitgerold (gemaakt van amandelen en suiker, dus niet die zoete stof die je in de winkel vindt) en er figuurtjes uitgestoken.

Het witte glazuur is gemaakt van zeer fijne suiker (bakkers-poedersuiker) en eiwit. We hebben er daarna kleur-gel bij gedaan en flink geroerd. We kregen de tip om altijd gel te gebruiken en geen vloeistof, omdat je dan veel meer nodig hebt om de juiste kleur te bereiken, en de glazuur ook weer te veel verdunt.

Met een spatel hebben we de cupcake ingesmeerd, en in de spikkels gerold. Om de versieringen aan te brengen, gebruiken we kleine papieren spuitzakjes. We leerden eerst hoe je deze zelf kon vouwen. Na wat oefenen lukte dat al aardig bij iedereen. Zakje vullen, gaatje knippen, en dan de fantasie de vrije loop laten en de marsepein figuurtjes gebruiken.

Na afloop kon er nog even rondgesnuffeld worden in de winkel.

Advertenties

2 reacties

 1. floor said,

  1 maart, 2011 bij 11:53 am

  ‘Eerst hebben we marsepein uitgerold (gemaakt van amandelen en suiker, dus niet die zoete stof die je in de winkel vindt)’

  Waar dacht jij dat ‘de zoete stof’ in de winkel van gemaakt was dan? 😉
  Exact hetzelfde, marsepein is amandelen met suiker en kleurstof
  haha groetjes

  • prinsesjeanouschka said,

   1 maart, 2011 bij 2:49 pm

   Toch is de versie die je in de winkel vindt anders van smaak dan de “bakkers-marsepein”! Meer toegevoegde kleur-, geur-, en smaakstoffen, en naar verhouding meer suiker.
   Bedankt voor je berichtje!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: