Speculaas-Appeltaart

12 november, 2009 – Een taart met speculaas, appel, en peer!

100_3349

Allereerst de bodem: mix 125 g boter, 125 g basterdsuiker, een beetje vanille-essence,  1/2 ei en maak er een smeuïge massa van. Meng een eetlepel koek en speculaaskruiden door 125 g zelfrijzend bakmeel en mix dit met het beslag tot een mooi en glad deeg. Leg het even weg in de vriezer, of een nachtje in de koelkast, totdat het deeg kneedbaar is.

Bekleed met 2/3 van het deeg de zijkanten en bodem van een taartvorm. De hoeveelheden in dit recept zijn voor een vorm van 18 cm doorsnede. Gebruik je liever een 24 cm-vorm, verdubbel dan het recept. Prak een half pakje spijs (te koop in de supermarkt van Dr Oetker) fijn met een ei, en leg dit op het deeg.

Schil een grote appel en een peer, en snij ze in blokjes. Meng naar smaak met wat rozijnen, kaneelpoeder, en suiker, en verdeel het over de bakvorm. Pak nu de rest van het deeg en verkruimel het over het fruit, of maak er reepjes van en maak die voorzichtig vast aan de zijkanten van de vorm. Zorg er voor dat het dege goed gekoeld is! Ik heb dit niet gedaan, en mijn reepjes deeg zijn daardoor verspreid over de hele bovenkant van de taart. De smaak is prima, maar het ziet er iets minder mooi uit 😉

De taart mag ongeveer een uur in de oven op 180 graden. Controleer regelmatig of de taart al goed is (zeker als je een kleine vorm gebruikt). Smullen maar! Heerlijk met een toefje slagroom.. Geniet ervan!

100_3356

100_3352100_3360

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: