Appel-Kruimel-Taart

29 oktober, 2009 – Een variatie op de beroemde appelkruimel!
Makkelijk en lekker!

100_3274

Laat 115 gram roomboter op kamertemperatuur komen, en klop er 115 gram fijne kristalsuiker doorheen. Voeg een beetje vanille-essence toe en mix er 2 eieren door. Meng in een andere kom 170 gram zelfrijzend bakmeel met een flinke lepel kaneel (of meer, als je dat lekker vindt), en roer het door het natte deeg. Giet dit beslag in een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede.

Schil 2 grote appels, snij ze in plakjes en leg deze dakpansgewijs over het deeg in de springvorm.

Dan nog de topping: kneed met je vingers 85 gram roomboter, 115 gram bloem, 85 gram fijne kristalsuiker, en een snufje zout tot een kruimeldeeg. Strooi dit over de appels. Zet de taart 65 minuten in de oven (op 180 graden) en controleer met een sateprikker of de taart klaar is.

De taart is anders dan een gewone appelkruimel omdat je een aparte laag cake en een aparte laag appel hebt, in plaats van één grote appelvulling. Hoe dan ook, geniet ervan!

100_3277

100_3278

Advertenties

2 reacties

  1. wildanga said,

    1 november, 2014 bij 12:39 pm

    hallo,wordt er voor de afdeklaag ook ook zelfrijzend bakmeel gebruikt of gewone bloem

    • prinsesjeanouschka said,

      19 januari, 2015 bij 6:53 pm

      Hallo Wildanga, voor de afdeklaag kun je gewone bloem gebruiken. Succes!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: