Dr Oetker’s Chocolade Cheesecake

30 september, 2009 – Deze overheerlijke taart is een aanpassing van de monchou kwarktaart van Dr Oetker..

100_3198

In de verpakking van de Monchou taart vind je een bodemmix en een taartmix. Smelt 60 gram boter in een pan, en roer de taart mix erdoorheen. Verdeel deze over de bodem van een springvorm van 24 cm (in de verpakking zit een velletje wit papier wat je vooraf nog aan de bodem kunt vastmaken) en zet het in de koelkast.

Smelt dan 200 gram pure chocolade in een pan boven een pan (kokend) water. Klop in de tussentijd 200 gram Monchou los met een elektrische mixer. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix weer. Daarna mag er 200 ml water bij en de taartmix uit de verpakking. Mix goed en zet even opzij.

Klop in een schone kom 125 ml slagroom op (let op: je hoeft geen suiker toe te voegen!). Spatel dit voorzichtig door het chocolade-monchou mengsel (dus niet met de mixer!). Het beslag wordt nu een stuk lichter en dikker. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het beslag erin. Zet weer terug in de koelkast, en laat het minstens 2 uur opstijven.

Voor de versiering is het erg lekker om (rode) vruchtjes te gebruiken. Ik heb ervoor gekozen om met witte chocolade vormpjes te tekenen. Hiervoor smelt je wat chocola, doe je het in een plastic zakje, en knip je een klein gaatje in één van de zijkanten. Teken dan op een stukje bakpapier de gewenste vorm, en laat het opdrogen in de koelkast. Je kunt ook echte bloemblaadjes nemen en hier de chocolade overheen gieten. Trek als het hard is geworden, het blaadje er voorzichtig af (vergeet niet om de blaadjes eerst even af te spoelen!).

Dit is een erg machtige taart, met een lekkere knapperige bodem en een romige kwarklaag erbovenop. Smullen maar!

100_3194

100_3199

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: