Pindakaas Muffins

24 september, 2009 – Met deze herfstkleurige muffins is het een mooie seizoenswisseling!

100_3171

Zoveel pindakaas heb je vast nog nooit op je boterham gesmeerd – neem 130 gram en doe er 55 gram bruine suiker bij. Roer het goed door elkaar (of gebruik een handmixer), en mix er daarna nog twee theelepel vanille-essence en een ei doorheen.

Doe in een aparte kom 2 cup bloem, een snufje zout, en 3 theelepel bakpoeder. Roer 1/3 hiervan bij de pindakaas, gevolgd door 1/4 cup melk, daarna weer een 1/3 van het bloemmengsel, gevolgd door nog 1/4 cup melk, en sluit af met de overgebleven bloem. Je kunt dit beter met de hand roeren, omdat het een erg dik deeg is en de haken van de mixer kunnen vastlopen!

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en druk het goed naar beneden (ik heb dit niet gedaan en dat is te zien in het resultaat: er zitten grote scheuren in de muffins!). Bak de muffins 20 minuten op 200 graden.  Nu we toch bezig zijn met broodbeleg, kunnen we er net zo goed nog wat chocopasta bijdoen. Versier de bovenkant met een laagje chocola en kruimel er wat vlokken overheen. Even laten drogen… Enjoy!

100_3165

100_3167

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: