Kokos Muffins

11 september, 2009 – Een nieuwe toepassing voor kokosmelk: muffins!

kokosmuffin

Snij 115 gram boter in blokjes en laat het op kamertemperatuur komen. Mix de boter met 1 1/4 cup fijne suiker tot het een luchtig geheel is geworden. Voeg daarna één voor één drie eieren toe. Combineer in een andere kom 2 1/4 cup bloem, een theelepel zout en een theelepel bakpoeder. Pak daarna nog een derde kom, en roer hierin 1 cup kokosmelk en een flinke lepel vanille essence door elkaar.

Voeg 1/3 van het droge mengsel toe aan het boter/suiker deeg, daarna de helft van de kokosmelk, weer 1/3 van de droge ingredienten, de andere helft van de kokosmelk, en het laatste deel van de droge mix. Roer goed na elke toevoeging.

Roer voorzichtig 40 gram kokosrasp door het beslag, en vul je muffinvormpjes. Zet ze 25 minuten in de oven (op 200 graden) of totdat een sateprikker er schoon uitkomt. Zoals gewoonlijk geldt: versieren naar keuze! Ik heb er dit keer gesmolten witte chocolade en wat fruithagel overheen gestrooid. De muffins zijn wat minder zoet dan de andere recepten op deze website, maar wederom héérlijk!

100_3117 100_3119

100_3129

Advertenties

1 reactie

  1. 3 januari, 2011 bij 8:07 am

    […] The busiest day of the year was November 10th with 82 views. The most popular post that day was Kokos Muffins. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: