Gevlecht Brood

11 september, 2009 – Een brood als dit is eigenlijk bedoeld voor de feestdagen, maar er is altijd wel een excuus om wat lekkers te bakken..

100_3096
Meng 500 gram tarwebloem met 2 zakjes gist (van Dr Oetker) en een theelepel zout. Doe er 300 ml melk bij, 50 gram citroenrasp (ook verkrijgbaar van Oetker), en 50 gram boter (in kleine blokjes), en gebruik een elektrische mixer met deeghaken om te kneden (dit kan zwaarder zijn dan je verwacht!). Na een paar minuten onstaat een elastisch, zacht deeg. Verdeel het in drieen en laat het een kwartiertje rusten onder een theedoek. Rol de drie bollen daarna uit tot slierten van 50 cm. Duw de uiteinden tegen elkaar en maak een vlecht van de slierten. Leg de theedoek er weer op en laat het ditmaal een uur rijzen. De vlecht neemt minstens twee keer toe in omvang.

Het deeg mag nu 25 minuten in de oven op 200 graden. Vergeet het niet even te bestrijken met een losgeklopt ei. Het is erg lekker om gebaksglazuur te gieten over de vlechtlijnen (dit kun je zelf maken met poedersuiker en water/siroop, of kant en klaar kopen). Het brood is vers en daarom beperkt houdbaar, dus lekker smullen!

100_3152

100_3086

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: