Chocolade-Mascarpone Muffins

06 augustus, 2009 – Chocolade muffins met een vleugje roomkaas..

100_2621

Allereerst de ‘topping’: meng met een handmixer 250 gram mascarpone, 1/3 cup witte suiker, een ei, en een vleugje zout. Roer er één cup chocolade chips doorheen (die je zelf kan maken door een reep chocolade in kleine stukjes te snijden).

En dan het muffinbeslag: 1 1/2 cup bloem, 1 cup witte suiker, 1/4 cup cacao, een theelepel bakpoeder, en wederom een snufje zout. Combineer dit met 1 cup water, 1/3 cup zonnebloemolie, een eetlepel vanille-essence, en, als je het in huis hebt, een eetlepel cider azijn.

Vul je muffinvormpjes voor de helft met het beslag, en doe er een lepel van de topping bij. Laat ze ongeveer 30 minuten op 175 graden mooi bruin worden. Eet smakelijk!

100_2613

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: