Chocolade Scone

04 augustus, 2009 – Voor mij tot nu toe nog onbekend, de Scone.
Het smaakt als een kruising tussen cake en brood..

100_2592

Als je geen vieze handen wilt krijgen, kun je nu beter stoppen met lezen. Vind je het geen probleem, combineer dan 2 1/2 cup zelfrijzend bakmeel met 1/4 cup witte suiker en 40 gram margarine. Snij de boter eerst in stukjes, en kneed het fijn door het meel en de suiker. Giet er daarna beetje bij beetje 1/2 cup melk bij, steeds goed knedend.

Maak je geen zorgen, het deeg hoort inderdaad zo plakkerig te zijn. Strooi een flinke hoeveelheid bloem over een plat oppervlak, en spreid het deeg daarop uit in een rechthoek van ongeveer 15 bij 25 cm. Je kunt er nu chocoladepasta overheen smeren, of, wat ik zelf makkelijker vind, stukjes chocoladereep eroverheen strooien. Rol daarna voorzichtig het deeg dicht, zodat er geen chocolade meer te zien is.

Voor een bruine buitenkant kun je nog wat melk over het deeg smeren. Leg het daarna in een ingevette cake- of broodvorm, en laat het 30-40 minuten in de oven staan. De binnenkant mag nog een beetje zacht aanvoelen.

Het resultaat: een scone die aan de buitenkant knapperig, en aan de binnenkart heerlijk zacht is. Hij smaakt verrukkelijk met een beetje (of een heleboel) jam, of wat fruit. Wie zei dat je chocolade niet bij het ontbijt kan eten..?

100_2593

En voor de liefhebber: bij de scone drink je een lekker bakje koffie, met opgeklopte melk en geraspte chocolade… Hmmmmm!

100_2598

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: